Informace pro rodiče

INFORMACE PRO RODIČE

  1. Kontakty

web: www.zsterezin.cz

tel.: 416 782 274

e-mail: reditel@zsterezin.cz

tel.: 416 782 259

e-mail: hana.kocova@zsterezin.cz

Whatsapp – Skupina "Terezín 2.B"

Informace týkající se naší třídy naleznete na blogu na stránkách školy –

na hlavní stránce Zaměstnanci školy – blog – 2. B

  1. Omlouvání žáka

Pokud žák chybí déle než tři dny, je nutné jeho nepřítomnost omluvit – telefonicky, mailem, osobně. Po příchodu do školy předloží žák omluvenku zapsanou v žákovské knížce – nemusí být od lékaře.

Pokud si budete chtít dítě vyzvednout během vyučování, musíte osobně, nelze pouštět děti domů samotné.

  1. Domácí úkoly

Žáci budou dostávat každý den drobný domácí úkol, který bude zapsán v notýsku. Potřebné vzkazy budu do notýsku lepit (akce, požadavky na výuku apod.).

Notýsek kontrolujte každý den a podepište jej.

4. Příprava na vyučování

Na vyučování by měly děti chodit každý den včas, řádně připravené a čistě a vhodně oblečené (tepláky nejsou oděv do školy). V penálu by měli všichni mít alespoň tři ořezané tužky, dvě pera (mohou gumovací), pastelky a ořezávátko se zásobníkem. V tašce učebnice a sešity dle rozvrhu, vše obalené. Vhodné jsou tvrdé desky, v kterých si děti mohou nosit sešity a učebnice. Sáček na tělocvik, sportovní oblečení a obuv necháváme ve třídě. Přezůvky a sáček na ně zůstává v šatně.

Do kufříku na VV doplňte tyto pomůcky: velké tempery, vodovky, ploché štětce, kulaté štětce, voskovky, kalíšek na vodu, modelínu, hadřík, ubrus, zástěru, tuš a špejle, suché pastely, lepidlo – tyčinku (Kores), Herkules, nůžky s kulatou špičkou. Můžete použít i pomůcky z loňského roku, není nutné mít vše nové.

 

 

 

  1. Školní družina

Školní družina je v provozu od 6,00 do 16,00 a je přístupná všem dětem podle potřeb rodičů. Poplatek za dítě činí 600Kč za celý školní rok a je ho možno uhradit prostřednictvím elektronické pokladny. Dítě bude přijato na základě vyplněného zápisního lístku. Uvolněno může být po písemné dohodě s rodiči. Školní družina nabídne během měsíce září zájmové kroužky, na které se mohou děti přihlásit.

  1. Finance

Škola upřednostňuje využití bezhotovostní platby prostřednictvím elektronické pokladny, kam si vložíte určitý obnos peněz (v kanceláři školy či převodem z účtu), ze kterého jsou odečítány částky na různé akce školy týkající se vašeho dítěte – divadelní představení, exkurze, výlet apod. O finančních pohybech jste informováni hospodářkou školy paní Chotětickou. Prosím o maximální využívání elektronické pokladny, drobné částky budou vybírány v hotovosti ve třídě, jak tomu bylo v loňském školním roce.

  1. Školní jídelna

Školní jídelna nabízí žákům výběr ze dvou jídel, jejichž výběr uskutečníte na stránkách www.jidelna.cz po zadání čísla a hesla, nebo na papírový jídelní lístek, který odevzdáte vedoucímu jídelny.

  1. Ozdravný pobyt

Pro děti se připravuje ozdravný pobyt, který se uskuteční v květnu či červnu 2020. Přihlášku a informace k ozdravnému pobytu obdržíte během září.

Poznámky:

Vyučování v 1. školním týdnu:

Úterý 3. 9. 8.00 – 11.40

Středa 4. 9. 8.00 – 11.40

Čtvrtek 5. 9. 8.00 – 11.40

Pátek 6. 9. 8.00 – 11.40

 

Od čtvrtka 5. 9. bude výuka probíhat dle rozvrhu hodin.

Po skončení vyučování je dítě předáno do školní družiny, nebo rodičům, kteří na něj čekají dole u šatny (prosím nechoďte čekat na dítě nahoru ke třídě).

Těším se na další spolupráci v novém školním roce, Mgr. Hana Kočová .

 

Naši partneři a námi podporované projekty

PROJEKT ZŠ TEREZÍN

Projekt ZŠ Terezín je zaměřen na osobně profesní rozvoj pedagogů, společné vzdělávání a spolupráci s rodiči žáků.
Zobrazit více »

Česko se hýbe

Celorepublikový projekt všeobecné pohybové přípravy dětí předškolního a mladšího školního věku.
Zobrazit více »

PROJEKT ZŠ TEREZÍN 2021

Projekt ZŠ Terezín 2021 je spolufinancován Evropskou unií. Cílem projektu je kolegiální podpora pedagogů, rozvoj žáků formou volnočasových aktivit - klubů - a podpora žáků ohrožených školním neúspěchem, formou doučování.
Zobrazit více »

PROJEKT ZŠ TEREZÍN

REALIZACE INVESTICE 3.2.3 NÁRODNÍHO PLÁNU OBNOVY Investice reaguje na potřeby podpory vzdělávání žáků ohrožených školním neúspěchem v reakci na nemožnost realizace prezenční výuky ve školách během pandemie covid - 19.
Zobrazit více »

PROJEKT ZŠ TEREZÍN

DIGITALIZUJEME ŠKOLU REALIZACE INVESTICE NÁRODNÍHO PLÁNU OBNOVY - KOMPONENTA 3.1 V rámci Investice č. 2: Vybavení škol digitálními technologiemi.
Zobrazit více »

škola pro demokracii

Škola pro demokracii ukazuje dětem, jak přijímat odpovědnost a proměnit své okolí k lepšímu.
Zobrazit více »