Úvod » Stalo se

Setkání s olympioniky - Račice

Během pandemie se na naší škole uskutečnila sportovní akce KROKOVÁ VÝZVA. Vítězná třída se tak za odměnu mohla setkat s našimi významnými sportovci v rychlostní kanoistice.

Poslední červnový týden jsme se s dětmi vydali do Labe arény v Račicích, kde pro ně byl připraven zajímavý sportovní program a setkání s našimi reprezentanty v rychlostní kanoistice.

Vyrazili jsme již ráno plni očekávání. Na místě se nás ujal bývalý olympionik a šéftrenér české reprezentace Pavel Hottmar, který byl celý den naším průvodcem. Jako první čekala děti akční činnost, a to závody na dračích lodích, kde se našich mladých sportovců ujal mistr světa Petr Čáp Procházka. Po instrukcích a tréninku jak správně makat, přišel na řadu závod na 200 a 100 m, kde děti poměřily své síly. Dostaly pořádně zabrat, ale moc je to bavilo a myslím, že si to opravdu užily. Kromě fyzičky si totiž otestovaly, že i spolupráce celé posádky je zde velmi důležitá.

Poté jsme se všichni vypravili na očekávanou besedu s naším, teď již, 4násobným olympijským medailistou  Josefem Dostálem, který dětem vyprávěl, jak se k tomuto sportu vůbec dostal a další různé zajímavosti o sobě. Děti měly prostor také na své dotazy. Kromě Pepy Dostála jsme se samozřejmě setkali také s jeho kolegou na deblkajaku Radkem Šloufem, který je nyní také čerstvým olympijským medailistou z Tokia. Proběhlo společné focení a podepisování kartiček a mohli jsme se společně přesunout do místní restaurace, kde pro nás bylo připraveno občerstvení.

Po odpoledním odpočinku čekal děti ještě krátký závod, tentokrát ve sprintu do schodů aneb soutěž o nejrychlejšího vrchaře a vrchařku naší výpravy. Oba vítězové, Sabča Haborová a Fanda Baloun, vyhráli reprezentační trička.

Jsem moc ráda, že se nám podařilo zajistit tuto akci, myslím si, že je velmi důležité, aby děti poznaly, jak moc je důležité se pravidelně hýbat. Aby měly nějaký vzor, motivaci a správnou hnací sílu do života, a to nejen v oblasti sportu.

Chtěla bych moc poděkovat Pavlovi, celému týmu a všem sportovcům, kteří se nám věnovali!

Mgr. Alena Hájková

Publikováno: 31.08.2021

Naši partneři a námi podporované projekty

PROJEKT ZŠ TEREZÍN

Projekt ZŠ Terezín je zaměřen na osobně profesní rozvoj pedagogů, společné vzdělávání a spolupráci s rodiči žáků.
Zobrazit více »

Česko se hýbe

Celorepublikový projekt všeobecné pohybové přípravy dětí předškolního a mladšího školního věku.
Zobrazit více »

PROJEKT ZŠ TEREZÍN 2021

Projekt ZŠ Terezín 2021 je spolufinancován Evropskou unií. Cílem projektu je kolegiální podpora pedagogů, rozvoj žáků formou volnočasových aktivit - klubů - a podpora žáků ohrožených školním neúspěchem, formou doučování.
Zobrazit více »

PROJEKT ZŠ TEREZÍN

REALIZACE INVESTICE 3.2.3 NÁRODNÍHO PLÁNU OBNOVY Investice reaguje na potřeby podpory vzdělávání žáků ohrožených školním neúspěchem v reakci na nemožnost realizace prezenční výuky ve školách během pandemie covid - 19.
Zobrazit více »

PROJEKT ZŠ TEREZÍN

DIGITALIZUJEME ŠKOLU REALIZACE INVESTICE NÁRODNÍHO PLÁNU OBNOVY - KOMPONENTA 3.1 V rámci Investice č. 2: Vybavení škol digitálními technologiemi.
Zobrazit více »

škola pro demokracii

Škola pro demokracii ukazuje dětem, jak přijímat odpovědnost a proměnit své okolí k lepšímu.
Zobrazit více »