Úvod » Stalo se

Pohár rozhlasu 11. 5. 2023

Tradičně, jako již každý rok, se naše škola opět vydala reprezentovat na letos již 54. ročník Poháru rozhlasu do Lovosic. Musím říct, že v osmých a devátých ročnících máme sportovně velmi nadané chlapce, a tak se ani tentokrát na závodech neztratili! Za zmínku
stojí též výkony děvčat, ale než si povíme, jak naši sportovci dopadli, pojďme si přiblížit, co to vlastně ten Pohár rozhlasu je.

Pohár rozhlasu vznikl v druhé polovině padesátých let 20. století původně jako utkání krajských družstev „na dálku". Soutěžilo se současně na pěti stadionech a výsledky byly přenášeny prostřednictvím rádia. Dnes je to tradiční každoroční soutěž, která vytváří a udržuje atletické tradice na školách a podchycuje chlapce a děvčata k pravidelnému aktivnímu sportování. Model soutěžení na dálku zůstal zachován, ale namísto krajských výběrů byla zapojena družstva z druhého stupně základních škol. 

A teď už zpět k našim sporťákům. Družstvo chlapců tvořili: Adam Moroi, Štěpán Jedlička, Adam Murdych, Daniel Baťha, Roman Hrych, Teodor Nývlt, Jonáš Helcl a Marek Zubko. Bohužel jeden z našich nadějných sportovců (Vojta Kunc) si den před závody udělal na tréninku zranění a nemohl se zúčastnit. Kluci ale makali a podařilo se jim ve složení Jedlička, Hrych, Baťha, Moroi získat celkově stříbrnou pozici ve štafetě na 60 m, a to ve slušném čase 30.56, podotýkám v silné konkurenci ostatních atletů. Radost byla veliká! Kluci perfektně sladili své síly a výsledek stál za to! Dále bych ráda vyzdvihla skvělé výkony Adama Moroie, který ke stříbru na štafetě přidal ještě svůj osobní rekord ve sprintu na 60 m, kde získal celkově krásné 2. místo s časem 7.79 a dokonce přidal i 2. místo ve skoku dalekém, s výkonem 5,16 m, a to při silné konkurenci 46 chlapců! Je to naše tryskomyš  Na skoku vysokém bojoval Adam Murdych, který zdolal výšku 142 cm. Při skoku dalekém zkoušel své štěstí také Jonáš Helcl, který navázal na své zkušenosti z loňska. Ve vrhu koulí se snažil předvést své maximum také Marek Zubko a Teo Nývlt. A naše děvčata? Družstvo dívek tvořila: Eva Dostálová, Tereza Čtrnáctá, Eliška Királyová, Natálie Krejčí a Adéla Živcová. Na trati 60 m se představila Terka Čtrnáctá, která ve svém rozběhu doběhla 4. a Áďa Živcová, která rozběh zvládla jako 2. V celkovém pořadí bohužel tyto výkony nestačily. Ve štafetě se děvčatům bohužel příliš nedařilo, ale sbíraly své zkušenosti na další rok, aby jejich výkony byly jistější. Obdivuji, jak se snažily předvést to nejlepší a nevzdávaly se. Protože snaha a maximální nasazení se počítá! Ve skoku dalekém zkoušela své štěstí Natka Krejčí a Adéla Živcová. Ve vrhu koulí pak Terka Čtrnáctá a Eliška Királyová. V neposlední řadě musím pochválit také Nelu Kofrovou, která zvládla náročný běh na 800 m ve slušném pořadí silné konkurence. Třešničkou na závěr byl běh na 1500 m chlapců, kde bojovali i naši borci, Štěpán Jedlička a Adam Murdych. Trať zvládli s přehledem a se slušným umístěním. Závěrem bych chtěla moc poděkovat všem našim sportovcům za pěkný sportovní zážitek. Zvládli jste to skvěle!

Napsala: Alena Hájková

Publikováno: 22.05.2023

Naši partneři a námi podporované projekty

PROJEKT ZŠ TEREZÍN

Projekt ZŠ Terezín je zaměřen na osobně profesní rozvoj pedagogů, společné vzdělávání a spolupráci s rodiči žáků.
Zobrazit více »

Česko se hýbe

Celorepublikový projekt všeobecné pohybové přípravy dětí předškolního a mladšího školního věku.
Zobrazit více »

PROJEKT ZŠ TEREZÍN 2021

Projekt ZŠ Terezín 2021 je spolufinancován Evropskou unií. Cílem projektu je kolegiální podpora pedagogů, rozvoj žáků formou volnočasových aktivit - klubů - a podpora žáků ohrožených školním neúspěchem, formou doučování.
Zobrazit více »

PROJEKT ZŠ TEREZÍN

REALIZACE INVESTICE 3.2.3 NÁRODNÍHO PLÁNU OBNOVY Investice reaguje na potřeby podpory vzdělávání žáků ohrožených školním neúspěchem v reakci na nemožnost realizace prezenční výuky ve školách během pandemie covid - 19.
Zobrazit více »

PROJEKT ZŠ TEREZÍN

DIGITALIZUJEME ŠKOLU REALIZACE INVESTICE NÁRODNÍHO PLÁNU OBNOVY - KOMPONENTA 3.1 V rámci Investice č. 2: Vybavení škol digitálními technologiemi.
Zobrazit více »

škola pro demokracii

Škola pro demokracii ukazuje dětem, jak přijímat odpovědnost a proměnit své okolí k lepšímu.
Zobrazit více »