Úvod » Kontakty » Blog » 2. A Eva Smejkalová

Informace pro rodiče 2. A

 Informace pro rodiče školní rok 2021/2022   2. A

Omlouvání dětí: Povinností rodičů je omluvit dítě do 3 dnů od začátku nepřítomnosti ve škole (telefonicky, mail, osobně).

Po návratu do školy ukáže dítě vždy třídní učitelce omluvenku v Žákovské knížce. Pokud budete dítě potřebovat vyzvednout během vyučování, musíte si pro něj přijít osobně!!!!!!!

Domácí úkoly: Děti budou dostávat krátké domácí úkoly téměř každý den (ČJ,M). Cílem domácího úkolu je krátké procvičení, opakování učiva. Veškeré zadání si budou žáci samostatně zapisovat do notýsku. Potřebné vzkazy budu do notýsku lepit (akce, požadavky na výuku, pomůcky, apod?) Prosím rodiče o každodenní kontrolu notýsku.

Školní družina: Družina je v provozu od 6:00 do 16:00. Poplatek činí 1000 Kč na celý školní rok. Částka 1000 Kč je stržena z elektronické pokladny Školní družina nabídne během měsíce září zájmové kroužky, na které se mohou děti přihlásit. Zájmové kroužky začínají v měsíci říjen.

Elektronická pokladna: Naše škola umožňuje založení elektronické pokladny, kam vložíte Vámi zvolenou částku a z ní budou postupně odčerpávány peníze na různé akce. Každý měsíc vám paní hospodářka pošle na emailovou adresu podrobný výpis. V případě hrazení financí přes EP stačí do notýsku vždy napsat požadavek o úhradu z EP.

Příprava na vyučování: Děti by měly každý den chodit do školy řádně připravené s řádně připravenými věcmi, dle stanoveného rozvrhu. V penále je nutné mít alespoň 2 OŘEZANÉ obyčejné tužky, gumu, pastelky, nůžky, lepidlo. Dále všechny učebnice potřebné daný den k výuce, včetně pracovních sešitů. Učebnice a sešity řádně obalené. V kufříku je nutné mít veškeré pomůcky dle připraveného seznamu.

Doučování: V případě potřeby je možné domluvit termín doučovací chvilky pro žáky. V případě potřeby se na mne mohou děti obrátit.

Celoroční třídní hra: po celý školní rok budou děti zapojeny do třídní hry "Ostrov pokladů", ve které budou získávat části mapy k pokladu za různé činnosti, úkoly, cvičení v hodinách, plnění služeb, přípravu na vyučování, práci ve skupinkách, apod.

Cílem hry je motivace žáka k výuce, rozvoj komunikace mezi žákem a učitelem, mezi žáky vzájemně, kooperace žáků. Průběžné výsledky svých dětí můžete sledovat na kartě Piráta, do které si děti budou lepit získané části mapy k pokladu.

Postupně prosím obalte sešity a učebnice, které budou děti postupně nosit domů.

V případě nejasností či dotazu mne kontaktujte.

                                                        Těším se na celoroční spolupráci třídní učitelka Eva Smejkalová

Naši partneři a námi podporované projekty

PROJEKT ZŠ TEREZÍN

Projekt ZŠ Terezín je zaměřen na osobně profesní rozvoj pedagogů, společné vzdělávání a spolupráci s rodiči žáků.
Zobrazit více »

Česko se hýbe

Celorepublikový projekt všeobecné pohybové přípravy dětí předškolního a mladšího školního věku.
Zobrazit více »

PROJEKT ZŠ TEREZÍN 2021

Projekt ZŠ Terezín 2021 je spolufinancován Evropskou unií. Cílem projektu je kolegiální podpora pedagogů, rozvoj žáků formou volnočasových aktivit - klubů - a podpora žáků ohrožených školním neúspěchem, formou doučování.
Zobrazit více »

PROJEKT ZŠ TEREZÍN

REALIZACE INVESTICE 3.2.3 NÁRODNÍHO PLÁNU OBNOVY Investice reaguje na potřeby podpory vzdělávání žáků ohrožených školním neúspěchem v reakci na nemožnost realizace prezenční výuky ve školách během pandemie covid - 19.
Zobrazit více »

PROJEKT ZŠ TEREZÍN

DIGITALIZUJEME ŠKOLU REALIZACE INVESTICE NÁRODNÍHO PLÁNU OBNOVY - KOMPONENTA 3.1 V rámci Investice č. 2: Vybavení škol digitálními technologiemi.
Zobrazit více »

škola pro demokracii

Škola pro demokracii ukazuje dětem, jak přijímat odpovědnost a proměnit své okolí k lepšímu.
Zobrazit více »